Open menu

INretail Verzekeringsdienst

Heb je een vraag of meer informatie?
Wij helpen je graag! Bel ons 010 - 288 44 77

De INretail arbodienst

De fullservice arbodienst; alles rondom ziekteverzuim in één keer goed geregeld!

Meldt jouw werknemer zich ziek vanwege een griepje, dan hoef jij je vaak geen zorgen te maken. Als het verzuim vaker voorkomt, dan moet jij je afvragen of het wel goed gaat met jouw medewerker. Is het verzuim langdurig of psychisch? Of meldt jouw medewerker zich ziek door stress of problemen in de werkomgeving? Zorg ervoor dat je altijd een goede verzuimaanpak hebt! 

INretail Verzekeringsdienst biedt een fullservice online arbodienst die is ontwikkeld om jou werk uit handen te nemen bij zieke medewerkers.                   

  Ondersteuning en begeleiding bij het gehele proces van verzuim.                 
  Je meldt jouw zieke medewerker gemakkelijk online op één plek ziek. 
  De INretail arbodienst zet zich in om jouw medewerker snel en duurzaam te laten terugkeren op de werkvloer.                                                                         

Wat kan jouw persoonlijke casemanager voor je betekenen? 
Jouw persoonlijke casemanager zal samen met je voor de juiste opbouw van het verplichte re-integratiedossier zorgen. Ook zal de casemanager samen met de bedrijfsarts bekijken of jouw zieke medewerker vervangend werk kan doen. 

✓  Gespecialiseerd in het verzuim van medewerkers binnen de retail branche.
✓  Onderhoudt contact met de bedrijfsarts en zorgt ervoor dat je aan jouw wettelijke verplichtingen voldoet.

Speciaal voor INretail-leden is er een totale verzuimaanpak ontwikkeld. Het doel is om samen met jou meer grip op het verzuim van jouw medewerkers te krijgen. Hierbij richten we ons op het beperken van zowel kortdurende ziekmeldingen als voor de vermindering van langdurige ziekteperioden. Met als resultaat minder verzuim, lagere verzuimkosten en medewerkers die snel en duurzaam terugkeren op de werkvloer. 

Door gebruik te maken van de INretail arbodienst voldoe je aan de wettelijke eisen die de Arbowet stelt op het gebied van verzuim én kan je rekenen op snelle en deskundige arbodienstverlening.   

Welke verplichtingen heb ik als werkgever als mijn werknemer ziek is?  

Een werkgever is verplicht om maximaal twee jaar het loon doorbetalen. Het percentage is afhankelijk van CAO en andere factoren die van invloed zijn. Je bent als werkgever verantwoordelijk voor de re-integratie van de zieke werknemer. Wanneer je de voordelige INretail ziekteverzuimverzekering afsluit betaalt de verzekeraar het loon van jouw zieke werknemer gedurende twee jaar aan je door. INretailVerzuim.nl helpt je bij het juist opbouwen van het verplichte re-integratiedossier van jouw medewerker. 

Wat moet ik als eerste doen als iemand in mijn bedrijf ziek wordt? 

Je wilt natuurlijk dat een medewerker zo snel mogelijk weer aan de slag gaat. Gelukkig keert 80% binnen enkele dagen weer terug op de werkvloer en na 6 weken is 90% weer begonnen. Wat veel werkgevers echter niet weten is dat 20% van het korte verzuim 60% kans heeft om binnen een jaar langer uit te vallen. Als de ziekte langer dan zes weken duurt laat dan je medewerker met een bedrijfsarts praten. Op basis hiervan zul je met de werknemer een stappenplan moeten opstellen. Dat kan een terugkeer versnellen. 

Hoe kan ik mijn medewerker ziek melden? 

Bij het online verzuimloket van INretailVerzuim.nl meldt je jouw medewerker op 1 plek online ziek. Daarna wordt meteen het hele proces rondom ziekteverzuim in gang gezet. Jouw persoonlijke casemanager vertelt je precies wat je wanneer moet doen en zal indien nodig een bedrijfsarts inschakelen. 

Kan mijn medewerker vervangend werk doen?                                                               

Je hoeft niet in alle gevallen ziekteverlof toe te staan. Afhankelijk van de aard van de beperkingen die de werknemer ondervindt als gevolg van de ziekte, zou er vervangend werk mogelijk kunnen zijn. Jouw persoonlijke casemanager zal samen met een bedrijfsarts bekijken of je werknemer vervangend werk kan doen.

Medium INretail Arbodienst:
Een pakket waarin de verzuimbegeleiding en de bedrijfsarts in de eerste zes weken zijn inbegrepen.

  • Parttime medewerker (t/m 16 uur per week): €75,- exclusief btw per jaar.
  • Fulltime medewerker: € 90,- exclusief btw per jaar. 

Als je het INretail Medium Verzuimpakket (Medium INretail Arbodienst + ziekteverzuimverzekering) afsluit, dan ontvang je korting op de arbodienst:

  • Parttime medewerker: € 62,50 exclusief btw per jaar + premie ziekteverzuimverzekering*
  • Fulltime medewerker: € 70,- exclusief btw per jaar + premie ziekteverzuimverzekering*

* De premie van de ziekteverzuimverzekering wordt bepaald door het ziekteverzuim van jouw bedrijf van de afgelopen 3 jaar. Daarnaast is de premie die je betaalt afhankelijk van jouw eigen keuzes.

Large INretail Arbodienst:
Een all-in pakket waarin de verrichtingen van de verzuimconsulent en de bedrijfsarts voor de eerste twee ziektejaren zijn inbegrepen.

  • Parttime medewerker (t/m 16 uur per week): € 100,- exclusief btw per jaar. 
  • Fulltime medewerker: € 115,- exclusief btw per jaar. 

Als je het INretail Large Verzuimpakket (Large INretail Arbodienst + ziekteverzuimverzekering) afsluit, ontvang je korting op de arbodienst:

  • Parttime medewerker: €77,50 exclusief btw per jaar + premie ziekteverzuimverzekering*
  • Fulltime medewerker: € 85,- exclusief btw per jaar + premie ziekteverzuimverzekering*

* De premie van de ziekteverzuimverzekering wordt bepaald door het ziekteverzuim van jouw bedrijf van de afgelopen 3 jaar. Daarnaast is de premie die je betaalt afhankelijk van jouw eigen keuzes.

Kijk hier voor meer informatie over het INretail Verzuimpakket.

Voordelen van de INretail arbodienst

Apart tarief voor parttime en fulltime medewerkers!
Jouw persoonlijke casemanager.
Jouw medewerker snel weer terug op de werkvloer.

Meer informatie

Wil je meer informatie over hoe wij jou kunnen helpen bij een snelle re-integratie van jouw zieke medewerkers?

Bel 010 - 288 44 77 of stuur onze verzuimspecialisten een e-mail.  Zij helpen je graag!