Open menu

INretail Verzekeringsdienst

Heb je een vraag of meer informatie?
Wij helpen je graag! Bel ons 010 - 288 44 77

Op de deur van je huis en je winkel zit een goed slot en waarschijnlijk heb je ook een alarm, bewakingscamera’s of rolluiken. Een dief komt jouw pand niet zo gemakkelijk binnen. Maar hoe zit dat met jouw bedrijf in de online omgeving? Hoe goed ben je daar beveiligd? Hoe bescherm je jouw winkel tegen een cyberinbraak?

In jouw winkel zijn de persoonlijke gegevens van je klanten heel belangrijk. Deze gegevens kunnen allemaal in de handen van cybercriminelen komen. Een cyberaanval kan leiden tot omzetverlies, bijvoorbeeld door uitval van je online boekingssysteem of je webwinkel. Nogal vervelend als je niet meer weet welke bestelling een klant heeft geplaatst! De cybercrimineel kan je vervolgens onder druk zetten om veel te betalen om je gegevens terug te krijgen. 

Niet alleen grote bedrijven, maar ook winkels worden het slachtoffer van cybercriminelen. We lopen iedere dag zowel particulier als zakelijk meer risico’s om het slachtoffer te worden van cybercriminaliteit. Creditcard- of klantgegevens zijn nou eenmaal interessant voor criminelen. Hierdoor neemt de kans op verlies en diefstal van privacygevoelige informatie en betaalkaartgegevens toe.

 

 Zorg ervoor dat je computer goed beveiligd is en dat je updates downloadt en installeert.

 Beveilig je systemen goed door twee-staps-verificatie toe te passen, dus bijvoorbeeld met wachtwoord én sms.

 Maak een plan hoe je gevoelige informatie goed kunt beveiligen zoals de persoonsgegevens van je klanten. 

 Bepaal welke medewerker wat mag binnen je netwerk en systemen, zoals een kassasysteem of boekingssysteem.

 Bekijk de toegevoegde waarde van een cyberverzekering.

We begrijpen dat het erg belangrijk voor je is om je winkel te beschermen tegen digitale risico's. Ondanks voorzorgmaatregelen tegen cybercriminaliteit, bestaan er altijd risico's die je niet vooraf kan bestrijden. Dit kan je oplossen door een goede verzekering af te sluiten, die je beschermt tegen de digitale risico's. Normale verzekeringen houden meestal geen rekening met digitale risico's.

Verzekert de gevolgen van hacking, systeeminbraak, verlies van data, diefstal van gegevens en cyber-aanvallen.

Dekt de aansprakelijkheid van schade aan onder andere klanten, de eigen kosten van het bedrijf en gevolgschade.

- Een cyberverzekering wordt speciaal afgestemd op de digitale risico van jouw onderneming.

- Mocht je gehackt worden dan kan een cyberverzekering je veel geld en tijd besparen.

 Eerste hulp bij een cyberhack! Wij schakelen kosteloos een IT-specialist voor je in! 

 Unieke dekking: als je een boete krijgt, wordt deze boete voor 90% vergoedt. 

 Reparatie, vervanging of herstel van je website, programma’s of data.

Als lid van INretail ontvang je 10% korting op de cyberverzekering! De premie voor de cyberverzekering wordt berekend op basis van de netto omzet van jouw organisatie en de gewenste dekking. Een indicatie: bij een omzet van € 100.000 per jaar, kost de cyberverzekering rond de € 35,- per maand. Dat is een stuk goedkoper dan de gemiddelde kosten die een cyberaanval voor mkb’ers met zich meebrengt: die bedragen namelijk € 74.000,-. Wij berekenen graag wat een cyberverzekering voor je kost. Neem daarvoor contact met ons op.

Offerte aanvragen

Wil je weten hoe je winkel goed kan verzekeren tegen de risico’s van cybercriminaliteit? Vraag vrijblijvend een offerte aan via onderstaand formulier in en dan nemen wij contact met je op. 

INretail-lid