Open menu

INretail Verzekeringsdienst

Heb je een vraag of meer informatie?
Wij helpen je graag! Bel ons 010 - 288 44 77

Ben je aansprakelijk indien je werknemers schade oplopen tijdens zakelijk gebruik van een motorrijtuig?

Een uitspraak van de Hoge Raad in januari 2001 blijkt verregaande verzekeringstechnische gevolgen te hebben voor werkgevers. De belangrijkste feiten in deze zaak zijn de volgende: 

Vier werknemers van een bedrijf zijn op weg naar een project en rijden gezamenlijk in een bestelbusje. De bestuurder van dit busje raakt in een slip, slaat over de kop en alle vier de inzittenden lopen letselschade op. De bestuurder heeft met succes zijn werkgever aansprakelijk gesteld voor de geleden schade. 
Maar de bestuurder kan zijn eigen schade niet op de WAM-verzekeraar (de verzekeraar van het motorrijtuig) claimen, omdat hij de veroorzaker van het ongeval is. Dit in tegenstelling tot de overige inzittenden die wel een claim op de motorrijtuigverzekering kunnen indienen (in verband met aansprakelijkheid).

Zoals blijkt uit bovenstaand voorbeeld kun jij als werkgever aansprakelijk worden gesteld voor de schade die jouw werknemers lijden door betrokkenheid bij een ongeval terwijl zij een motorrijtuig besturen tijdens hun werkzaamheden.

 

Aanvragen

Wil je uit het Zekerheidspakket  alleen de wegam afsluiten?

Vul dan alleen de gegevens op het aanvraagformulier van het zekerheidspakket  in onder de rubriek Wegam.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Stefan van der Meulen, via 010 - 288 44 77 of stuur Stefan een e-mail.

Downloads

                             

Onderdelen zekerheidspakket

Ook los af te sluiten!