Open menu

INretail Verzekeringsdienst

Wij helpen je graag!
Vragen of meer informatie? Bel ons 010 - 288 44 77

Bestuurdersaansprakelijkheid

Bescherm jouw privévermogen

Als ondernemer neem je belangrijke beslissingen voor jouw organisatie. Hierbij denk je vooral aan wat goed is voor jouw onderneming. Je zult niet meteen stilstaan bij de mogelijke aansprakelijkheid die jezelf loopt. In principe is de vennootschap aansprakelijk voor bijvoorbeeld de schulden die worden gemaakt. Tóch kan het voorkomen dat je als bestuurder persoonlijk aansprakelijk wordt gesteld.

Om te voorkomen dat je persoonlijk moet opdraaien voor een bestuurdersfout is er een betaalbare verzekeringsoplossing beschikbaar. Dit noemen we een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. De INretail bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering beschermt jouw privévermogen tegen de gevolgen van een fout die je als bestuurder maakt. Bestuurders en toezichthouders hebben te maken met:

Interne aansprakelijkheid
Indien je als bestuurder of toezichthouder tekortschiet in de vervulling van uw taak, kan het bedrijf zelf jou aansprakelijk stellen.

Externe aansprakelijkheid
Indien je onzorgvuldig handelt naar derden, zoals crediteuren, de belastingdienst of jouw werknemers, kun je door hen aansprakelijk gesteld worden.

Een aansprakelijkheidsclaim kan al snel flink in de papieren lopen. Maar ook als een claim door de rechter wordt afgewezen, brengt dit hoge juridische kosten met zich mee. Ben je als bestuurder onverzekerd, dan draai je persoonlijk op voor eventuele schadeclaims en/of hoge advocaatkosten.

Dit gaat ten koste van jouw privévermogen, zoals jouw huis, auto en spaargeld. Deze vermogensschade is niet gedekt op de aansprakelijkheids-verzekering voor bedrijven (AVB). Deze dekt alleen aanspraken voor materiële en personenschade.

De bestuurdersaansprakelijkheidverzekering van INretail Verzekeringsdienst biedt een uitgebreide dekking tegen een aantrekkelijk tarief. De verzekering sluit naadloos aan op de bedrijfsaansprakelijkheidverzekering van INretail Verzekeringsdienst. Daarnaast heb je via Mijn INretail Verzekeringsdienst direct toegang tot alle documentatie voor deze en andere bij ons gesloten verzekeringen en kun je makkelijk wijzigingen indienen. Zo betaal je nooit teveel.

 

Er zijn verschillende situaties waarin je aansprakelijk gesteld kunt worden en waarbij de bestuurdersaansprakelijkheidverzekering uitkomst biedt. Te denken valt aan:

 • Risicovol investeren
  Als blijkt dat je zonder gedegen onderzoek investeringen gedaan heeft die verkeerd uitpakken kunnen leveranciers je aansprakelijk stellen als je niet in staat bent hun facturen te voldoen.
 • Onvolledige boekhouding
  De belastingdienst kan je aansprakelijk stellen als je jouw boekhouding hebt verwaarloosd.
 • Fusie en overname
  Werknemers kunnen jou aansprakelijk stellen als je een overname doet die financieel onvoordelig uitpakt waardoor je de salarissen niet meer kunt betalen.
 • Faillissement
  De curator kan je aansprakelijk stellen als bij een faillissement blijkt dat je de adminstatie niet op orde hebt, zoals het te laat deponeren van jaarrekeningen.

 

De volgende personen zijn verzekerd op deze polis:

 • Bestuurders en toezichthouders
 • Medebeleidsbepalers
 • Voormalig verzekerden
 • Rechtsopvolgers
 • Vereffenaars

De dekking bestaat uit twee elementen: de kosten van verweer en de kosten van de uiteindelijke schadeclaim als je als bestuurder aansprakelijk blijkt te zijn.

Als er sprake is van opzet zijn de kosten niet gedekt op de polis. Ook als de schade alleen bestaat uit opgelegde boetes of dwangsommen is dit niet gedekt. Daarnaast is er geen dekking bij ongerechtvaardigde bevoordeling van verzekerden of derden.

De kosten van de verzekering zijn afhankelijk van de gekozen limiet en het profiel van jouw organisatie. Vraag een offerte aan zie gelijk hoe weinig het je kost om zorgeloos te ondernemen.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met een van onze adviseurs via 010 - 288 44 77 of via het contactformulier.