Open menu

INretail Verzekeringsdienst

Heb je een vraag of meer informatie?
Wij helpen je graag! Bel ons 010 - 288 44 77

Je medewerker kan zowel privé als onder werktijd een ongeluk krijgen. Bijvoorbeeld wanneer er op het werk net gedweild is en zij of hij uitglijdt, een dwarslaesie oploopt en in een rolstoel belandt. Of tijdens een wintersportvakantie met familie in Oostenrijk zwaargewond raakt en na 2 weken in coma komt te overlijden. Hoe bescherm je jouw medewerker of de nabestaanden in deze situatie tegen de financiële gevolgen van dit ongeval?

Wat is een ongevallenverzekering?

Als jouw medewerker tijdens of buiten werktijd een ongeluk krijgt, dan kan jouw medewerker blijvend invalide raken of zelfs overlijden. In deze infographic zie je de top 5 ongelukken die voorkomen. Na een ernstig ongeluk is er vaak veel schade, zowel lichamelijk, emotioneel als financieel. Wij begrijpen dat je er in zo’n situatie graag voor jouw medewerker of voor de nabestaanden van jouw medewerker bent. Deze verzekering is geschikt voor werkgevers die hun werknemers na een ongeluk financieel willen ondersteunen.

Waarom de ongevallenverzekering via INretail Verzekeringsdienst?

✓ Uniek in de markt: vanaf € 50,- per jaar zijn al jouw medewerkers verzekerd.

Bij andere aanbieders van de ongevallenverzekering kan je deze pas afsluiten vanaf € 250,- per jaar. Bij ons kan je de verzekering al afsluiten vanaf € 50,- per jaar, waarbij al jouw medewerkers verzekerd zijn.

Ruime kring van verzekerden: voor al jouw medewerkers en tegen een zeer scherpe premie.

Je kunt de ongevallenverzekering afsluiten voor jouw vaste medewerkers. Maar ook jouw oproepkrachten, vakantiekrachten, stagiaires, uitzendkrachten, payrollers en een directeur-grootaandeelhouder (DGA) kan je mee verzekeren op de ongevallenverzekering tegen een zeer scherpe premie: gemiddeld ruim 50% voordeliger dan bij andere aanbieders.

Optie: unieke tandartsdekking bij schade door een ongeluk.

Je kunt ervoor kiezen om een tandartsdekking mee te verzekeren op de ongevallenverzekering. Jouw medewerker krijgt dan bij een ongeval onder werktijd een maximale uitkering van € 5.000,- voor de tandartskosten.

Goede secundaire arbeidsvoorwaarde voor jouw medewerkers.

De wet verplicht werkgevers om zich als ‘goed werkgever’ te gedragen door een behoorlijke verzekering af te sluiten voor hun werknemers. Steeds meer CAO’s stellen werkgevers ook verplicht om een ongevallenverzekering aan te bieden aan hun werknemers. Daarnaast is de ongevallenverzekering een goede secundaire arbeidsvoorwaarde voor al jouw werknemers.

✓ 24- uursdekking en werelddekking.

Jouw vaste medewerkers zijn zowel tijdens als buiten werktijd verzekerd. Daarnaast biedt de ongevallenverzekering een werelddekking voor jouw vaste medewerkers. Als jouw medewerker iets overkomt dan keert de ongevallenverzekering uit aan jouw medewerker of de nabestaanden van jouw medewerker.

Blijvende invaliditeit

De kosten na een ernstig ongeluk kunnen vaak erg hoog oplopen voor jouw werknemer. Denk aan de kosten voor aanpassingen aan de woning of lagere inkomsten als jouw werknemer niet meer kan werken door blijvende invaliditeit. De ongevallenverzekering biedt een financiële compensatie als jouw werknemer door een ongeval blijvend invalide raakt. Bij blijvende invaliditeit keert de verzekering twee keer het jaarsalaris aan jouw werknemer uit. Het verzekerde bedrag wordt gebaseerd op het jaarloon van de werknemer.

 

Bij overlijden

Als jouw werknemer overlijdt, is een extra geldbedrag vaak noodzakelijk voor de nabestaanden om alle extra kosten te betalen en het gezinsinkomen aan te vullen. Bij overlijden keert de verzekering eenmalig het jaarsalaris van jouw werknemer aan de nabestaanden uit.

 

Goed werkgeverschap

De wet verplicht werkgevers om zich als een goed werkgever te gedragen, onderdeel hiervan is dat de werkgever moet zorgen voor een ‘behoorlijke verzekering’ die schade van werknemers door werkgerelateerde schade vergoedt. Er wordt van de werkgever verwacht dat je weet welke risico’s jouw werknemers lopen, zodat ongevallen kunnen worden voorkomen. Zo niet, dan draait de werkgever volgens recente gerechtelijke uitspraken in het kader van ‘goed werkgeverschap’ op voor de soms torenhoge schade, waaronder het inkomensverlies van werknemers. Om die reden kan een ongevallenverzekering, naast de Werkgeversaansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WEGAS), dan ook mede van belang zijn voor de werkgever.

Een ongeval zit in een klein hoekje. Zowel op het werk, thuis of in het verkeer kan het voorkomen dat jouw medewerker het slachtoffer wordt van een ongeval. Gelukkig zijn de ongelukken die er gebeuren vaak klein. Maar als er écht iets gebeurt, dan wil je dat jouw medewerkers goed verzekerd zijn.

 

Schadevoorbeeld op vakantie

Stel dat jouw werknemer op wintersport gaat naar Oostenrijk. Op de piste raakt jouw medewerker zwaargewond door een ongeluk. Jouw medewerker raakt in coma en overlijdt twee weken later. In deze situatie keert de ongevallenverzekering een jaarsalaris uit aan de nabestaanden van jouw medeweker.

 

Schadevoorbeeld thuis

Stel dat jouw werknemer blijvend invalide raakt, doordat hij thuis in de tuin van de ladder is gevallen. Jouw medewerker is na het ongeluk afhankelijk van een rolstoel en kan niet langer meer zijn werk uitoefenen. Dan krijgt jouw medewerker twee keer een jaarsalaris uitgekeerd. 

De ongevallenverzekering is geschikt voor werkgevers die zich als goed werkgever willen gedragen door hun vaste werknemers een uitkering te geven als ze een ongeval krijgen. Je kunt de ongevallenverzekering afsluiten voor jouw vaste medewerkers. Maar ook jouw oproepkrachten, vakantiekrachten, stagiaires, uitzendkrachten, payrollers en een directeur-grootaandeelhouder (DGA) kan je mee verzekeren op de ongevallenverzekering tegen een zeer scherpe premie: gemiddeld ruim 50% voordeliger dan bij andere aanbieders.

Een eenmalige uitkering bij overlijden en/of blijvende invaliditeit.

De verzekering keert uit als jouw werknemer binnen 3 jaar na het ongeval overlijdt.

Als jouw werknemer blijvend invalide wordt binnen 3 jaar na het ongeval. 

Premievoorbeeld

Een ongevallenverzekering heb je al vanaf € 50,- per jaar! Bijvoorbeeld: je hebt 3 werknemers in dienst, die verdienen € 33.333,- per persoon per jaar. Je heeft dus een totale loonsom van € 100.000,-. Wanneer je al jouw medewerkers wilt verzekeren, betaal je in dit voorbeeld € 54,- premie per jaar voor 3 werknemers.   

 

24-uursdekking

Een collectieve ongevallenverzekering kan in vele vormen worden afgesloten, zoals een dekking op basis van het salaris of op basis van vaste bedragen. Meestal wordt gekozen voor een 24-uursdekking, maar een beperktere dekking is eveneens mogelijk. Ook de partners van een kantoor kunnen tegen vaste bedragen worden meeverzekerd.Premie ongevallenverzekering berekenen 

De premie is zeer voordelig en als zakelijke last aftrekbaar als de werkgever als verzekeringnemer optreedt. Per saldo is het dan ook het overwegen waard om, zowel in het belang van het personeel als in het belang van de werkgever zelf, een dergelijke verzekering af te sluiten.

 

Hoeveel premie je betaalt, hangt af van het aantal verzekerde medewerkers, de loonsom, de werkzaamheden, de dekking en de verzekerde bedragen. Wij maken graag een berekening voor je.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Overweeg je om een ongevallenverzekering af te sluiten? Vul onderstaand formulier in en dan nemen wij contact met je op. 

Ben je lid van INretail?